keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Haasteet

Olen saanut haasteet Iirikseltä (http://aitikuosiin.blogspot.fi) sekä Alicelta (http://parasite-child.blogspot.fi). Kiitos! :)

Vastaan kysymyksiin, mutten pistä näitä nyt eteenpäin kun olen muutenkin vähän myöhässä ;)

Aloitetaan Iiriksen liikuntahaasteella:

Haaste: kerro kolme asiaa, joiden avulla saat itsesi lähtemään liikkumaan ja kolme asiaa jotka vaikuttavat siihen, että jäät kotiin neljän seinän sisälle. Jokaisen asian perään mieti myös sitä, miten voisit asiaa parantaa.

3 positiivista:


1. Energinen olo. Eli tekee mieli liikkua, ei väsytä ja tuntuu hyvältä lähteä liikkeelle.

2. Kun laihdutan ja syön terveellisesti, myös motivaatio liikkua on suurempi kuin muulloin.
3. Liikunta, jota aion harrastaa, on mieleistä! Esim. uimahalliin meno tai hyvä vetäjä (+ hyvät musat!) jumppatunnilla.

3 negatiivista:

1. Väsymys. Väsyttää työpäivän jälkeen ja on univelkaa, silloin en jaksa liikkua.

Miten voisin parantaa: Menen säännöllisesti nukkumaan niin, että saan yöllä tarpeeksi unta. Pimeänä aikana käytän kirkasvalolamppua ja syön vitamiineja monipuolisesti.

2. "Syömisputki". Kun herkutellaan paljon ja on epäterveellinen jakso taas menossa niin silloin en myöskään liiku. Miten voisin parantaa: Ruokavalio täysremppaan niin että pääsisin eroon laihdutus- ja syömiskausista. Niin, että saisin ympärivuotiseksi terveellisen ruokavalion sekä säännöllisen liikunnan, silloin voi myös herkutella säännöllisesti (mutta harvemmin)!!

3. En pidä liikunnasta ylipäätään. Olen lihava enkä taivu mihinkään suuntaan, hengästyn helposti, en saa tehtyä kaikkia liikkeitä, tasapaino on huono jne. Liikunta vaan on epämiellyttävää, kun on näin hiton isokokoinen! Miten voisin parantaa: Toivon todella, että vuosi 2013 on mun vuosi. Silloin saan toivottavasti painon alaspäin ja unelmani toteutettua säännöllisestä elämästä. Kun saan painon alaspäin, ihan varmasti liikuntakin tuntuu mukavammalta ja jään siihen koukkuun helpommin. Alkuun ehkä panostan sellaisiin lajeihin, joita myös näin isona on helppo tehdä ja onnistumisen tunne on suuri (kuten vesijuoksussa tai kävelyssä).

Ongelma liikkumisessani on myös se, että tavoittelen aina liian suuria. Pitäisi kokeilla pieniä tavoitteita kuten 15-20min kävelylenkki päivittäin, eikä kahden tunnin lenkki kerran kuukaudessa.

Kiitos Iiris, sait minut pohtimaan liikkumistottumuksiani (joita ei siis edes ole :D)!


Sitten Alicen haasteeseen. 

1. Oletko ikinä vahingoittanut tahallasi ketää muuta kuin itseäsi?
Pakko sanoa, että olen. Olen vahingoittanut joskus sanomalla ilkeästi tilanteessa, jossa olen todella ärsyyntynyt ja mua on loukattu. Silloin sanon asioita, joita kadun myöhemmin. Muistan myös lapsuudesta satuttaneeni fyysisesti joitain kavereita tai pienempiäni, ja nautin heidän loukkaantumisestaan, ja olen pohtinut tämän johtuvan omasta sisäisestä pahasta olosta, koska lapsuuteni oli turvaton.

2. Minkä väriset silmät sinulla on?

Vihertävän ruskeat.


3. Millainen ensi-ihastuksesi oli?

Vaalea ja sinisilmäinen. Olin 5-vuotias, ja pussasin väkisin ihastukseni kohdetta.. Olen ollut ihan aina ihastunut johonkin, ala-asteellakin oli joka vuosi uusi ihastus!

4. Milloin viimeksi olet ollut onnellinen?

En muista, koska olisin viimeksi tuntenut aitoa onnellisuutta. Jotenkin elän sellaista vaihetta elämässäni, etten oikein tiedä mikä minut tekisi onnelliseksi. Olen kadottanut onnen tunteen, jonka ennen sain pienistä arkisista asioita ja myös isommista juhlista (kuten joulusta). Olen kyllä ollut iloinen monistakin asioista, kuten jouluna kivoista lahjoista ja hyvästä ruuasta!


5. Mitä sarjoja seuraat televisiosta?

Just tällä hetkellä en mitään, syksyllä seurasin Maajussille morsianta. Monet sarjat jää katsomatta. Tykkään Greyn anatomiasta, Housesta, Breaking Badista, Täydellisistä naisista, Frendeistä, Sinkkuelämäästä, Smashista jne.


6. Kauanko olet kirjoittanut blogia? Miksi aloitit?

Kesästä asti. Ajattelin löytäväni motivaation etsiä terveellisiä elämäntapoja tätä kautta, ja jotenkin myös koin tarvitsevani paikan, jonne purkaa ajatuksia tästä laihdutuksesta, koska mies ei jaksa loputtomiin terveysjuttuja kuunnella ;)


7. Missä haluaisit asua?

Unelmani olisi asua ulkomailla, ainakin vuoden tai kaksi. Koen, että ihminen itse tekee elämänsä, ja elämä on kuitenkin melko lyhyt. Ulkomailla asuminen edellyttäisi kuitenkin monenlaisia järjestelyjä ja toisaalta en tiedä, ahdistaisiko koti-ikävä liikaa. En oikein tiedä olenko onnellinen nykyisellä kotipaikkakunnallani, vai haluaisinko takaisin lapsuuden maisemiin. Nää on näitä pohdintoja, jotka näköjään ovat osa mun nykyistä elämänvaihetta. Toisaalta olen ihan tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. 


8. Millainen ihminen haluaisit olla?

Kirjoitin pitkät pätkät adjektiiveja, jollainen haluaisin olla, jotta toiset hyväksyisivät minut. Teksti oli pakko pyyhkiä pois, koska tajusin että ainoa asia millainen haluaisin olla, olisi olla onnellinen. Haluaisin olla tyytyväinen omiin valintoihini, olisin onnellinen siitä, miten kohtelen muita ihmisiä ja ylipäätään elämääni. Haluaisin myös hyväksyä itseni sellaisena kuin olen (asia jota työstän) ja myös toivoisin sitä muilta.


9. Millainen on normaali päivä elämässäsi?

Herään aamulla väsyneenä ja lähden töihin. Ajan kiireellä työpaikalle ja joskus olen myöhässä muutaman minuutin. Ärsyttää, kun myöhästyn. Työpäivä menee mukavasti, tykkään työstäni. Kun pääsen töistä, käyn joskus kaupassa ja asioilla, ennen kotiintuloa. Kotona teen ruokaa, yleensä me katsotaan tv:tä kun syödään, sitten teen/tehdään kotihommia, mitä tarvitsee. Aina ei jakseta ja tulee sitten ilta oltua netissä tai katsottua tv:tä. 


10. Millaisissa väleissä olet vanhempiesi ja muun perheesi kanssa?

Hyvissä väleissä. Nykyään aikuisena uskallan sanoa mielipiteeni, joka aiheuttaa usein riitaa. Olen aina ollut kiltti enkä sanonut mitään pahaa. Riidat kuitenkin selvitetään heti.


11. Jos saisit kuulla, että sinulla on päivä elinaikaa, mitä tekisit?

Olisin varmaan niin järkyttynyt, etten pystyisi tekemään mitään. Mutta jos kysymys kuuluisi, että saisin tehdä ihan mitä vain yhden päivän aikana, niin lähtisin varmaan New Yorkiin tai Pariisiin! Siellä söisin kaikkea hyvää ja katselisin nähtävyyksiä - mukana tärkeimmät ihmiset eli mies, äiti, kummilapseni sekä paras ystäväni. Läheiset ihmiset ovat mulle kuitenkin tärkeämpiä, kuin ympäristö, jossa tärkeimpien ihmisten kanssa olen.



Kiitos Alicelle haasteesta, ja pahoittelut, että vastaaminen kesti! Tämä sai taas pohtimaan elämän prioriteettejä ja sitä, miksen oikeastaan ole onnellinen nykyisessä elämäntilanteessani..


2 kommenttia:

  1. Vau miten syväluotaava ja analysoiva kirjoitus. Juuri tästä syystä kirjoitan ja luen blogeja - täältä löytää tällaisia upeita pohdintoja ja helpottaa reflektoimaan omia ajatuksiaan ja tuntemuksiaan. Kirjoittaminen on minulle ollut aina tapa purkaa ajatuksiani ja tunteitani. Toivottavasti tämä auttaa sinua löytämään elämääsi oikean suunnan kohti onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle kommentistasi! Luin itsekin näin hyvin nukkuneena vastaukseni uudestaan, enkä kyllä mitään vaihtaisi pois. Yleensä kirjoitan mitä ensimmäisenä tulee mieleen, sen tarkemmin ajattelematta kuinka tyhmältä se kuulostaa.
      Kirjoittaminen on minullekin ollut aina keino purkaa ajatuksiani, ihan lapsesta asti. Melkoisen terapeuttista, jos näin voi sanoa! :)

      Poista