keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Uusia suunnitelmia ja iloista mieltä

Onpas ollut mukavia päiviä tässä viime aikoina. Olen käynyt vähän shoppailemassa, nähnyt ystäviä, ja käynyt sienestämässä! Metsässä on ihan hirveästi suppilovahveroita.


Rakastan sieniä ylikaiken ja sienestäminen/marjastaminen on ihanaa. Se rentouttaa, tuo hyvää oloa luonnon rauhallisuuden takia, se on myös hyvää liikuntaa - ja ennen kaikkea hyvä mieli tulee ilmaisesta ruoasta. Muutamassa tunnissa löytyi seitsemän litraa. Erityisesti sienisalaatti on mun herkkua. Sienikastiketta ja -piirakkaa tulee varmasti syksyn aikana tehtyä.

Olen alkanut syödä kourallisen pähkinöitä päivittäin, sekä omegaa ja monivitamiinia. Luulen, että aikaisempi väsymys ja uupumus oli paljolti myös vitamiinien puutteesta johtuvaa. Pirteys ja energisyys on jatkunut, vaikken viikonloppunakaan syönyt ihan mallikkaasti. Tai aikaisempaan nähden olin kyllä tyytyväinen siihen, millaisia valintoja tein. Käytiin ravintolassa ja valitsin kevyen aterian, joka oli tosi herkullinen eikä kuitenkaan salaattiateria. En syönyt jälkiruokaa. Sitä Fazerina -kakkua tuli viikonloppuna syötyä vain pari ohutta siivua, jälkkäriksi, ja sitä on vieläkin jääkaapissa mutta taitaa jäädä syömättä.

Tähän mennessä tehdyillä muutoksilla on selvästi ollut vaikutusta mun elämään. Syysmasennusta ei ole ollut - ekaa kertaa moneen vuoteen. Ja olen jaksanut harrastaa hirveästi, oikein odotan innolla aina jumppaa ja joogaa. Yleensä kun en jaksa tehdä mitään.

Ens viikolla alkaa painonpudotus kunnolla, siirryn tämän tyyppiseen ruokavalioon ainakin pääsääntöisesti:

Aamupala: Viljainen puuro, leseitä, 1-2 tl oliiviöljyä ja maitoa. Hedelmä/marjoja.
Lounas: 100-150g broileria tai jauhelihaa, raejuustoa tai kananmuna, kasviksia paljon
Välipala: Maitorahka leseillä ja mehukeitolla. Hedelmä.
Päivällinen: Sama kuin lounas
Iltapala: Maitorahka tai pari ruisleipää kasviksilla. Pähkinöitä tai avokadoa.

Nythän tähän mennessä olen syönyt sitä, mitä töissä tarjolla on eikä se yleensä ole kovin terveellistä vaan tosi hiilaripitoista ja kermaista. Haluaisin kovasti saada painon putoamaan, nyt tuntuu et kilot on niin tiukassa että.

4 kommenttia:

  1. mullakin on nyt meneillään paljon saman tyylinen dieetti, hieman tiukempi.. parin päivän aikana tippunut paino n. 3kg mutta olo ollut todella kurja. Pakko nostaa hieman lounaan ja päivällisen määrää :(

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä :) Tuo suunnitelmasi. Voisit jakaa vähän tuosta energiasta tähänkin suuntaan, sillä itselläni on menossa joku tosi vetelä ajanjakso... eikä mikään huvittaisi!

    VastaaPoista
  3. Sienestäminen ON parasta mitä syksyisin voi tehdä. :D

    VastaaPoista
  4. Sulle on nyt mun blogissa tunnustus :)

    VastaaPoista