sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Just another lonely Sunday

 Olipa ihana huomata taas viikonloppuna, millainen olo niistä herkuista tulee - ja voin sanoa, että se olo ei ollut hyvä! Eikä ne maistu niin hyvältä, kun on paljon kaikkea. Tämä taas muistutti siitä, että yksi (pienehkö) herkku viikonlopussa riittää ja se oikeasti maistuu ihanalta, eikä olo ole huono sen jälkeen jos muuten syö melko normaalisti.

Tässä ekana on muuten kuva tämän viikkoisesta kanasalaatista, jota söimme parina päivänä. Aivan ihanan makuinen! Paljon kasviksia, itsemaustettua broileria, kevytfetaa sekä aurinkokuivattua tomaattia. Siemeniä olisin laittanut, jos meillä olisi ollut. Täytyypä ostaa kaappiin.




Eilen ja tänään syötiin ihanaa pastaa itsetehdyssä tomaattikastikkeessa (päällä parmesanjuustoa) sekä naudan sisäpaistista tehtyä valkoviinissä haudutettua liharullaa, sisällä kylmäsavukinkku-parmesan-persilja-basilika -seosta. Kyytipoikana pala tuoretta leipää ja lasillinen valkkaria.



Jälkiruoaksi tein valkosuklaa-pannacottaa, nam! Viimeksi tein tätä uutena vuotena.


Ja sitten ne suklaahippukeksit, jotka lupasin miehelle leipoa. Hän rakastaa näitä, ja on mustakin ihanan herkullisia varsinkin just uunista otettuina...


 ... ja tässä keksit valmiina.


Näiden lisäksi söin viikonlopun aikana noin 150-200g sipsiä dipin kanssa sekä 400g irtokarkkia! Älytön määrä.

Mutta voin rehellisesti sanoa, että eilen tuntui illalla siltä, että ihanaa saada sunnuntaiaamuna puuroa ja muutenkin syödä terveellisemmin/kevyemmin. Hyvälaatuisesta ruoasta ja normaalista syömismäärästä tulee vaan niin paljon parempi ja energisempi olo. Tänään olen syönyt/aion syödä:

Aamupala: Kaurapuuro pellavansiemenrouheella ja kevytmaidolla. Kupillinen kahvia.
Ruoka: Pasta-naudanliha-annos ilman leipää ja viiniä, 1 tomaatti ja 80g kurkkua.
Välipala: Activia rasvaton jogurttipurkki.
Iltapala: 100g turkkilaista jogurttia ja 100g marjoja.

Liikunnat jäi suorittamatta 1) eilisen sateen takia ja 2) tämän päivän flunssaisen olon takia. Heräsin aamulla kurkku kipeänä, niska jäykkänä (imusolmukkeet oli turvonneet) sekä kuumeisen oloisena (37,2). Kolotti joka paikkaa. Otin buranaa ja olen lepäillyt, lukenut tänään kirjaa ja ottanut ihan rennosti. Piti siivota, katsotaan jos vähän jaksaisin.

Tekee ihan hirveästi mieli askarrella tai ommella, mutta mulla ei juurikaan ole tarvikkeita. Askartelu on sellaista puuhaa, mihin uppoudun tunti- ja päiväkausiksi. Mies ehdotti, että voisin alkaa tekemään esimerkiksi pakettikortteja. Viime vuonna tein jouluksi itse pakettikortit ja se oli tosi mukavaa. Joulukortitkin olen aina tehnyt itse. Ajattelin myös tänä vuonna tehdä kivoja pikkulahjoja jouluksi ystäville ja tutuille, mutta ne saa odottaa marraskuuhun.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille! :)

5 kommenttia:

  1. Miten tuo pannacotta tehdään? :) Herkullinen salaatti tosiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin vispikermaa 2dl kattilaan sekä 2dl maitoa. Ennen sitä 3 liivatelevyä kylmään veteen. Kun kermamaitoseos kiehuu, laitetaan valkosuklaa (itse laitoin pandan levyn 125g) sekaan, se sulaa aika nopeasti. Sitten puristetaan liivatelehdistä kylmä vesi pois ja joukkoon vaan, samalla sekoittaen :) Sitten annosmaljoihin ja jääkaappiin vähintään 4 tunniksi! Tuosta tuli 4 annosta.

      Poista
  2. Niin ja pikaista paranemista sinne suuntaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olin jo flunssassa viime viikolla, mutta nyt se jotenkin "iski" uudestaan. Nyt on kyllä jo parempi olo.

      Poista
  3. Ja ihmettelet, ettet laihdu! Ehkä kannattaisi vähentää vkl herkkuja. Jos itse ahtaisin tuossa mittakaavassa sokeria ja rasvaa, painoni ei todellakaan laskisi.

    VastaaPoista