sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Jääkaapin sisältö

Noniin, vihdoinkin jääkaappipostaus. Eilen siivosin jääkaapin ja käytiin kaupassa ostamassa viikon ruokatarpeet, niin kuvien ottokin onnistui.



Jääkaapista löytyy tällä hetkellä:

- fostersia (miehen viikonloppuoluet)
- kevytmaitoa (itse käytän kahviin ja puuroon)
- raejuustoa
- ehrmannin maitorahkaa ja/tai rahkajogurttia
- sulatejuustoa/tuorejuustoa
- oivariinia
- polar15 -juustoa
- kinkkuleikkelettä (en juuri käytä, vaan mies)
- parmesanraastetta ensi viikon kanaleikkeisiin
- juustoraastetta (tortilloihin)
- porsaan ulkofile
- naudan jauheliha
- maustamattomia kanafileitä
- pieni pala lohta
- kesäkurpitsa
- pari kurkkua
- kolme paprikaa
- pari kiloa porkkanoita
- jäävuorisalaattia
- sipulia
- chiliä
- tölkkejä kuten maustekurkkuja, hilloja jne.
- erilaisia maustetahnoja ja -kastikkeita ruoanlaittoon
- cola zeroa
- sokeritonta mansikkakeittoa
- hedelmät ja tomaatit ovat hedelmäkorissa huoneenlämmössä ja kananmunat omassa korissaan (niitäkin löytyy aina)




Kuivakaapista löytyy sitten vaikka mitä kuten erilaisia puurohiutaleita, siemeniä, leseitä, erilaisia jauhoja, pastaa, riisiä, erilaisia teepaketteja, kahvia, kaakaota, proteiinijauheita, sokeria, erilaisia siirappeja, kuivahiivaa, soijarouhetta, korppujauhoja, maizenaa, lihaliemikuutioita jne. Itse tykkään leipoa joten siksi kaikenlaisia tarvikkeita löytyy.



Sitten muihin asioihin. Mua harmittaa, kun paino on sahannut ylös-alas tässä syyskuun aikana. Motivaatio laihtua on kova, mutta viikonloppuisin on tullut herkuteltua liikaa ja se näkyy siinä, että paino ei pääse laskemaan ennen seuraavaa viikonloppua. Nyt on siis jotain tehtävä! Tästäkin viikonlopusta ajattelin, että syön terveellisesti jne, mutta p**kat. Perjantaina tosiaan oltiin raxissa, ja koska ajattelin, että kalorit on jo menneet yli niin ostinpas sitten 200g irtokarkkia. Lauantaina söin aamupalaksi 2 ruisleipää puuron sijasta, ja ruoaksi 3 isoa jauhelihatortillaa. Lounaaksi kanasalaatin. Illalla vielä 125g suklaarusinoita. No ei tuo lauantai niin pahalta kuulosta kuin ajattelin eilen. Tänään meillä on ruoaksi myös tortilloja, ajattelin pysytellä kahdessa niin ei kalorit pomppaa pilviin eikä tule niin täysi olo kuin eilen. Nyt täytyy äkkiä päästä eroon huonosta omasta tunnosta! Ei tää laihdutus tähän kaadu, eihän?

Ihan oikeasti mä tarvin uuden suunnitelman. Jatkossa lasken joka ikinen päivä kalorit tarkasti, yritän pysyä erossa leivästä, karkista ja suklaasta! Suklaa kaiken lisäksi aiheuttaa mulla pahaa närästystä. Mulla on muutenkin tosi herkkä vatsa, luultavasti refluksitauti, joka helpottaisi kun paino laskisi + terveellisemmän ruoan ansiosta. Pari annosta alkoholia (huomasin viime viikonloppuna) niin alkaa sattumaan ihan hirveästi ruokatorveen ja tuntuu että vatsahapot nousee kurkkuun. Ei ole kiva. :( Niin, siitä suunnitelmasta :D Lasken kaloreita viikonlopuistakin, niinkuin alunperin oli tarkoitus, ja pyrin siihen, ettei joka viikonloppu tarvitse herkutella. Ihan oikeasti. Yritän opetella noudattamaan samaa ruokavalioo viikonloppuna, kuin viikollakin, ja korkeintaan syön yhden herkun. Samoin jos menen juhliin tai ollaan reissussa, pyrin siihen etten syö turhaan vaan keskityn olennaiseen (esim. seura/muutama drinkki). Mun on pystyttävä siihen, tää painolukema tuntuu niin hurjalta ja ärsyttää että toissa keväänä painoin 108kg!! Miksi se motivaatio sillon lakkasi, ja aloin syömään taas.. nyt olen +20kg kun voisin olla jopa alle sata.

2 kommenttia:

  1. Jaakaapinsisaltosi kelpaisi minullekkin ;) Herkulliselta nayttaa.

    Minulle kavi niin, etta ennen tata nykyista projektia joka siis alkoi 2009, laihdutin vuonna 2007 20kg ja sitten soin ne heti puolen vuoden paasta takaisin. Kylla silloin arsytti. Siksi tuon 2009 paatoksen tehtyani olen yrittanyt kaikin keinoin etta ei tarvitsisi enaa samoja kiloja laihduttaa.

    Kylla sina pystyt toteuttamaan suunnitelmaasi!:) Uskon siihen. Talla kertaa meista tulee pysyvasti hoikkia ;)

    VastaaPoista
  2. "Perjantaina tosiaan oltiin raxissa, ja koska ajattelin, että kalorit on jo menneet yli niin ostinpas sitten 200g irtokarkkia." - tuttua menneisyydestä. Itse yleensä pyrin ajattelemaan että jokainen seuraava ateria / ostos "epäonnistumisen" jälkeen on päätös, eli joko voin luovuttaa (eli mennä epäonnistuneen ruokavalinnan jälkeen ostamaan herkkuja), tai todeta rauhallisesti ja objektiivisesti itselleni että olisin voinut valita ateriani paremmin, ja valita seuraavalla kerralla terveellisemmän vaihtoehdon. Se että alkaa syyttelemään ja soimaamaan itseään ei hyödytä mitään, vaikka tiedänkin kuinka moni siihen sortuu.

    Refluksitauti saattaa olla merkki ruuansulatusongelmista ja vatsan vähähappoisuudesta, ei niinkään liikahappoisuudesta. Monilla esim. apteekista ostetut entsyymitabletit, maitohappobakteerit ja luontaistuotekaupasta saatavat suolahappotabletit ovat auttaneet. Alhaisesta vatsahappopitoisuudesta täällä -> http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/27/Maksimoi_suorituskykysi_suolahapon_avulla_.aspx?lang=FI

    VastaaPoista