perjantai 3. elokuuta 2012

Vihreät pallot

Valitin aikaisemmin blogissani jatkuvaa nälkää. Sain kysymyksen "syöthän tarpeeksi rasvaa ja proteiinia? Pelkkä hiilihydraatti ei pidä nälkää poissa. Jos käytät Kiloklubia, ovatko kaikki pallot vihreinä?". Nyt viime päivinä olen erityisesti kiinnittänyt huomiota siihen, että kiloklubissa pallot tosiaan ovat vihreänä. Ja samaa nälkäongelmaa ei ole ollut! Jostain syystä silloin aluksi podin nälkää varmaankin siitä syystä, että vatsalaukku kutistui kun ruoan määräkin pieneni.

Voisin laittaa esimerkkinä eilisen päivän, jolloin sain kaikki neljä palluraa vihreiksi (tietämättömille se meinaa sitä, että ruoan energian saanti on kohdallaan hiilihydraattien, rasvan ja proteiinien osalta, sekä tarpeellista kuidun ja kasvisten saantia & herkkujen pientä määrää).

AAMUPALA: Puuro ruis-, kaura- ja ohrahiutaleista. Lisätty 1tl vehnäleseitä. 1,5dl punaviinimarjoja sekä noin 1,5dl kevytmaitoa.

VÄLIPALA: 2 nektariinia ja avokado.

RUOKA: Iso lautasellinen makkarakeittoa (peruna,porkkana,sipuli,kabanossi + mausteet). Sen kanssa 1 jälkiuunipala margariinilla.

ILTAPALA: 2 keitettyä kananmunaa, 125g rahkajogurttia mansikkakiisselillä, näkkileipä margariinilla sekä kuppi teetä.

Kaloreita 1448 ja pallurat vihreinä.

Ongelmia tulee sitten kun palaan lomalta töihin, ja syön kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Täytyy pitää huoli siitä, että en syö liian suuria annoksia ja pyrkiä tekemään kotona proteiini+kasvis -ruokaa eli ei hirveästi hiilihydraatteja.

Hyviä proteiininlähteitä on just kananmuna, kana, liha, kala, raejuusto sekä maitorahka/rahkajogurtti. Niitä mun tulee syötyä eniten.

3 kommenttia:

  1. Käytän itekin välillä kiloklubia ja ne kaikki pallurat on mun mielestä tosi vaikee saada vihreeks! :D

    Mun blogissa on sulle haaste :) http://sokerikuningatar.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne onkin vaikea saada vihreiksi, varsinkin alkuun, mutta nyt oon yrittänyt tsempata varsinkin terveellisten rasvojen osalta, että saan niitä tarpeeksi. :) Kiitos haasteesta, kivaa!

      Poista
  2. Pähkinät ovat hyvä rasvanlähde jos tuntuu että rasvansaanti jää liian alhaiseksi. Itse en usko siihen että olisi olemassa luontaisesti "epäterveellisiä" rasvoja (margariini ja transrasvat ovat teollisesti tuotettuja, ja siksi vaarallisia) - ihmisen oma kehonrasva, kuten myös aivot suurimmaksi osaksi, koostuvat tyydyttyneestä rasvasta. En ole koskaan ymmärtänyt miksi tyydyttyneellä rasvalla pelotellaan - jos se olisi niin vaarallista kun meidän on annettu ymmärtää, ihminenhän olisi allerginen itselleen. Jos naisen rasvaprosentti putoaa liian alas, hänen kuukautisensa jäävät pois ja hänen on vaikea tulla raskaaksi. Mielestäni jo pelkästään tämä puhuu sen puolesta että meidän kuuluu saada kohtuullisesti rasvaa ruokavaliostamme, eikä vältellä sitä kaloreita peläten. Edes karppaajat eivät vedä litrakaupalla rasvaa, itse syön rasvaa päivittäin noin 100-150 grammaa.

    VastaaPoista