perjantai 3. elokuuta 2012

Ärsytys

Ymmärrän hyvinkin, miksi suositellaan punnituspäivää laihduttajalle. Koska jokapäiväisestä punnituksesta seuraa mielipahaa, ärsyyntymistä jne kun paino ei laskekaan odotetulla tavalla. Eilen söin vähemmän kuin normaalina päivinä, 1430kcal, ja tänään pudotus eilisestä oli vaivaiset 100 grammaa. Normaalistihan tuo olisikin tosi hyvä päiväpudotus, vuodessa se tekisi 33kg. Mutta nyt alussa, varsinkin kun tuli viikko syötyä mitä sattuu, luulisi painon putoavan reilusti! Ainakin sinne 131,1:een, missä se oli ennen matkaa. Vituttaa suoraan sanottuna. Tänään paino oli siis 131,8. Vyötärö sentään oli 129cm eli -3cm alkuviikosta, kun tein tuon tickerin. Turvotus ainakin laskenut eli nesteitä lähtenyt.

Mitäs mä tästä opin? Jatkossa käyn vaa'alla vain keskiviikkoisin, se saa olla mun punnituspäivä. Elämäntapamuutoksen pääsyy ei saa olla kilomäärän laskeminen vaan yleisesti terveellisemmästä ravinnosta saatu hyvinvointi vatsaan ja koko kehoon, samoin mieli on pirteämpi. Ja tietenkin tässä opetellaan uutta elämäntapaa, jotta siitä tulisi pysyvä. Toki mä haluan siinä samalla laihtuakin. Toivottavasti maltan olla menemättä vaa'alle muuta kuin keskiviikkoisin.

Mulla on viime päivinä ollut outoa, inhottavaa vatsakipua ihan vasemmalla alavatsassa. Sellaista vihlomista ja paineen tunnetta, varsinkin jos istuu niin se tuntuu. Ja enemmänkin iltaisin. Yritin netistä etsiä, että yleensä sellanen kipu saattaa viitata suolisto-ongelmiin, voihan olla että suolisto on ärtynyt niin suuren kuitumäärän takia. Mulla on ennenkin ollut vatsakipuja syödessä terveellisesti, aina alussa. Aika moni suositteli pellavansiemeniä, ja teinkin illalla pellavansiemen + vesi seoksen, joista oli yön aikana tullut sellaista limaa. Pellavansiemeniä kun ei saa syödä sellaisenaan. Yritin sitä juoda, mutta meinasi tulla oksennus! Yäk. Taidan laittaa sen lopun puuron sekaan. Ei se pahan makuista ole, mutta limainen koostumus ällötti. Kaikkee sitä ihminen syö terveytensä eteen...


5 kommenttia:

  1. Tää sun blogi on aivan mahtava! Löysin tänään, luin kaikki tekstit ja pakko jäädä seuraamaan. Sulla on niin hyvä asenne, josta pitää itsekin ottaa mallia! Tsemppiä painonpudotukseen! Jos kiinnostaa, niin käy tsekkaamassa mun blogi: www.myparadiseisyours.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emilie, kiitos ihanasta kommentista! Tulee hyvä mieli kun tietää, että ihmisiä lukee tätä :) Tuun ehdottomasti tutustumaan myös sun blogiisi.

      Poista
  2. 1430 kcal on ihan hirveän vähän. Tuskin Kiloklubikaan suosittaa noin alhaista kalorimäärää huomioiden lähtöpainosi? Oma veikkaukseni suosituskaloreistasi olisi 1800-2200 kcal tienoilla.

    Onko sinulla jokin tietty syy pitää noin alhaista kalorimäärää? Liian alhaiset kalorit eivät laihduta sinua yhtään nopeammin, saatat vain tuntea itsesi enemmän nälkäiseksi.

    VastaaPoista
  3. Rasvamaksa, syön päivittäin 1700-1800 kcal. Kiloklubin suositus on 1770kcal. :) Kirjoitinkin tuohon että söin normaalia vähemmän, ja edellisen päivän kirjoitukseen kirjoitin että en saanut tarpeeksi kaloreita kasaan.

    VastaaPoista
  4. Pahoitteluni, en huomannut tuota mainintaa vähemmistä syömisistä. Syö pähkinöitä ja juustoa jos tarvitset lisää kaloreita :)

    VastaaPoista