sunnuntai 5. elokuuta 2012

Valokuvia

Tässä olis nyt sitten tämä aarrekartta, jonka sain askarreltua loppuun. Väritän yhden pallon aina yhtä tiputettua kiloa kohti. Kaksi kiloa jo tippunut :) Laitoin aloitukseksi tasan 133kg, koska on helpompi laskea tasaluvun mukaan. Aarrekartasta löysin seuraavanlaisen tekstin:

"Aarrekarttoja on käytetty kautta vuosikymmenien, mutta painonhallinnan työkaluna se on uusi tapa selkeyttää ajatuksia.

Aarrekartan kalleudet eivät kävele itsestään luoksesi ellei raivaa alitajuisia mielen esteitä pois ja unohda järkeilyä. Aarrekartta-työskentelyssä on kyse suggestiivisesta itseohjautuvuudesta.

Unelman voi ilmaista kuvallisesti, sanallisesti tai piirroksella. Kun unelma on konkreettinen, ihminen alkaa toimimaan päämääränsä hyväksi.

Kukapa ei haluaisi kohentaa elämänlaatuaan, parantaa parisuhdettaan ja saada unelmiensa toiveet täyttymään. Selkeän minäkuvan luominen on henkisen hyvinvoinnin edellytys.

 Mitä paremmin tunnemme itsemme ja toiveemme, sitä paremmin tiedämme, mitä odottaa tulevaisuudelta. Aarrekartta-työskentely on alun perin kehitetty juuri itsensä tutkiskelua varten, erityisesti niille, jotka ovat epävarmoja minäkuvastaan ja tulevaisuudestaan. Toisille itsetutkistelu voi olla hämmentävääkin, avata aivan uusia ulottuvuuksia, toisille eräänlaista tavoitteiden asettelua."




Tekstit aarrekartassani: "Tee rauhansopimus jääkaapin kanssa. Tällä kertaa et tule piinaamaan sitä remontilla. Jos pysyvä laihtuminen onnistuisi perinteisillä "laihdutusruoilla", hoikkien ihmisten jääkaapeissa olisi ainoastaan porkkanaa ja rahkaa. Sinun ei tarvitse enää kieltäytyä pekonista tai sinihomejuustosta, koska et kuitenkaan voi olla ilman niitä loppuelämääsi, ja sitä paitsi hoikatkin syövät niitä. Annoskoko ja nautintatiheys ratkaisevat, ei ruoan laatu."
"Jooga kehittää tietoista läsnäoloa, josta on hyötyä myös ruoka-aikoina."
"Selvitä itsellesi muutoshalun voimakkuus ja aitous. Mieti valmiiksi ratkaisuja tiukkoihin paikkoihin. Ole armollinen itsellesi ja unohda itsesi ruoskiminen."

Kuvan sushirullasta leikkasin siksi, koska sushi on mun suurinta herkkua! Ja valmistan sitä itselleni aina pari kolme kertaa vuodessa. Mielestäni se on myös kevyt herkku, verrattuna vaikkapa pizzaan. 


Tässä myös hirveät aloituskuvat minusta edestä ja sivusta. Paino 131kg ja vyötärö suunnilleen 130cm.




15 kommenttia:

  1. Mäkin otin nuo aloituskuvat, mutta en oo uskaltanut esille laittaa. Missä sulla on toi aarrekartta esillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vielä missään, mihinköhän sen voisi laittaa? Meillä käy onneksi harvemmin vieraita, niin ei tarvitse pistää piiloon kovin usein :D Ehkä laitan sen seinälle tuohon tietokoneen taakse niin se motivoi siinä mukavasti.

      Poista
  2. Hei toi aarrekartta näyttää ihan huipulta, mun on pakko tehdä tuollainen myös! Cool! :)

    VastaaPoista
  3. moi! Oon jo jonkun aikaa vilkuillut sun blogia ja nyt piti jo kommenttiakin tulla raapustamaan!
    Aarrekartta on niin hieno ajatus! Oon itekkin tehnyt noita, tosin vain isoon vihkoon ja ilman tuota antoisaa lehtien pläräämistä (miten niin laiska? :D). Tuo sun näyttää oikein hyvältä, tykkään noista palluroistakin, varmasti motivoi kun saa niitä väritellä!

    Ja ihailtavaa rohkeutta aloituskuvien kanssa. Itelläkin ne on, muistitikulla jemmassa.. "julkaise" nappula vain ollut liian iso kynnys :D mutta, hienoa. Tsemppiä projektiin, täällä seuraillaan !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kommentoit! Ja kiitos blogini lukemisesta. Noita kilopalluroita on tosiaan mukava väritellä.

      Noista valokuvista on helpoin seurata oman kehon muutosta ja painonlaskua :)

      Poista
  4. Mulla on kanssa tollaset aloituskuvat ja ajattelin, että aina 10 kilon välein kuvaan itseni. En ole uskaltanut julkistaa vaan oon jemmannut syvälle tän koneen syövereihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin samaa, että 10kg välein voisin laittaa tännekin kuvan itsestäni. Siten näkee itsekin parhaiten, miten hyvin paino on lähtenyt. Muutoin sitä voi olla vaikea huomata pelkästä peilistä!

      Poista
  5. Olen tuota aarrekartta juttua käyttänyt koulussa ja "elämästä haaveilussa", mutta enpä ole keksinytkään että sitä voisi käyttää myös tässä projektissa. Aika hyvä idea! Pitää kokeilla jos saisin aikaiseksi väsätä tuollaisen... olisihan sitä vaikka koko huomis yö aikaa kun on töissä! :-D

    Paljon fiksuja ajatuksia sinulla myös muissa teksteissä! :)
    ehkajonakinpaivana.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos blogini lukemisesta! :) Aarrekarttatyöskentelyä käytetään tosiaan monien eri asiakasryhmien kanssa, varsinkin nuorten ja mielenterveyskuntoutujien, mutta sopii täydellisesti painonpudotukseen. Olen idean saanut alun perin KG-lehdestä mutta en muista, oliko siinä ehdotus noista "palluroista" vai olenko sen keksinyt itse :D Tuun ehdottomasti vierailemaan sunkin blogiin.

      Poista
  6. Kiva ajatus tuo kartta, voisin itsekkin tehdä sellaisen ja selkeyttää ajatustani. :)

    Tsemppiä projektiisi, jään seuraamaan! :)
    Kuvista tosiaan näkee hyvin edistymisen, itsekkin lisäsin blogiin muutama päivä sitten aloituskuvat, jaiks!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Saanko sinun blogin osoitteen? Olisi kiva tulla myös sinne kurkkaamaan sun edistystä :)

      Poista
  7. Aika hauska idea tuo aarrekartta!:) Arvostan todella paljon rohkeuttasi julkaista aloituskuvat! Painon pudotessa on sitten konkreettista vertauskuvaa. Se, jos mikä on motivoivaa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä blogi on iso tuki mulle mutta varmasti myös muillekin tuomaan tsemppiä, joten musta tosiaan valokuvat ovat aika tärkeä osa sitä projektin seuraamista. Vaikka vähän jännittikkin julkaista ne :)

      Poista
  8. Moikka! :) Kuten täällä muutkin on sanonu, tuo aarrekartta on tosi hyvä idea! Täytyypä ruveta itsellekin värkkäämään tommosta, josko se motivois :)

    VastaaPoista