lauantai 11. elokuuta 2012

Leffailta

Tänään oli herkkupäivä ja se oli hieman "pettymys", jos nyt niin voi sanoa, mutta positiivisella tavalla! Herkkuja ei tehnytkään niin paljon mieli kuin aiemmin, eikä ne maistuneet ollenkaan niin hyvältä kuin kuvittelin. Kai sitä kehokin jo tuntee, mikä on hyväksi ja mikä ei. Ennen herkkujen syöntiä mulle tuli tunne, että tekis vaan mieli maitorahkaa eikä oikeastaan herkkuja. No kuitenkin oli kiva pitää elokuvailta miehen kanssa herkkuineen päivineen.

Suklaakonvehteja oli tosi hauska tehdä! Aikaa meni kyllä pari tuntia mutta näpertely oli mukavaa, vaikkei ne ihan 100% onnistuneet. Mutta tekemällä oppii ja noita on mukava antaa vaikka ystäville joululahjaksi, kun oppii kunnolla tekemään. Tein konvehteja tummasta suklaasta, jossa oli täytteenä maitosuklaa-ganachea sekä alla koristeena hasselpähkinä. Sitten tein toisenlaisia konvehteja valkosuklaasta (jonka temperointi hieman epäonnistui) mantelijauhe-pistaasitäytteellä. Nam! Pari palaa suklaata maistoin tehdessä, ja siihen se himo sitten jäikin :D

Söin 50g juustonaksuja, 4 suklaakonvehtia, 100g karkkia (vaikka meinasin etten osta) sekä nuo lautasella olevat ruissipsit graavilohituorejuustotäytteellä. Katsottiin tuo elokuva Reunalla, joka oli parempi kuin osasin odottaa. Ei sitä varmaan ostettua tulisi, kun tietää loppuratkaisun, mutta hyvä oli kuitenkin. Olen iloinen tämän päivän kaloreista: 2150kcal. Eli ei mennyt edes lähelle päivän kulutusta, uskomatonta! Näköjään sitä ihminen voi oppia herkuttelemaan kevyemmillä kaloreilla!

Nyt on sellainen olo, että ihanaa jatkaa huomenna terveellisellä linjalla. Tosi kova motivaatio saada paino alaspäin. Aamupaino oli tasan 130 eli kokonaispudotus on 3,6kg. Hitaasti mutta varmasti.



4 kommenttia:

  1. Hienosti olet saanut leffa-illan vietetty. Itsellä meni överiksi. Tosin se on kyllä totta miten kroppa alkaa pikku hiljaa tietää mikä on hyväksi sillä enää ei pysty vetämään 300g sipsiä yhdellä istumalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä mun laihdutuksen kompastuskivi on ollut juuri herkkupäivät, koska olen syönyt monta tuhatta kaloria :( Nyt haluan opetella sitä kohtuullista herkuttelua. Äkkiä tosiaan huomaa, ettei siitä 400g karkkipussista tuu hyvä olo. Mua alkoi jopa ällöttää eilinen 100g irtokarkkia, on ne sen verran makeita kyllä!

      Älä kuitenkaan jää suremaan pieleen mennyttä herkkupäivää, onneksi joka päivä on uusi päivä, se on sitten tärkeämpää mitä syö tänään, kuin mitä söi eilen :) Tsemppiä!

      Poista
  2. niihän tuo menee että täysillä eteenpäin vaan. Useimmat projektithan kaatuu nimeomaan siihen että kun menee överiksi ei palata enää ruotuun. =)

    VastaaPoista
  3. Tämmösenä by the way kommenttina: oletko koskaan kokeillut makeannälän hillitsemiseen kuivattuja hedelmiä tai superterveellistä raakasuklaata? :) Itsellä ainakin nuo toimivat mitä parhaiten makean- ja suklaanhimoon. Etenkin itsetehty terveellinen ja laadukkaista aineksista valmistettu raakasuklaa on älyttömän hyvää ja ravinnerikasta. ^^

    Tässä yksi omista resepteistäni: http://cl-ravinnonviemaa.blogspot.fi/2013/01/raaka-minttusuklaa.html Kyseinen resepti sai paljon kehuja ja raakasuklaasta on yhtä monta variaatiota kuin on itse suklaa-alkemistejakin. ^^ Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista