perjantai 10. elokuuta 2012

Kauppareissu

Cittarista löytyi hyviä tarjouksia, ja nämä päätyivät mun ostoskoriin:


  • Kesäkurpitsat oli euron kilo ja ostin kolme isoa.
  • Nektariineja, vaikka ne ei olleet tarjouksessa.
  • Lohifilee 5,99€/kg ja tuo paketti oli muistaakseni 1,3kg ja noin 7,50€! Mun mielestä edullinen ja siitä syö todella monta kertaa.
  • Arlan kermajuusto 17% 1kg maksoi vaan 3,99. Oli pakko ostaa, kun oon ollut 1,5 viikkoa syömättä juustoa, niin nyt teki mieli. Ajattelin kyllä pakastaa osan vaikka raastettuna.
  • Juhla mokka 2 pakettia vitosella.
  • Ja pirkan maustamattomat kanafileet oli -30% vaikka päiväys vasta ylihuomenna, pistin pakkaseen kylläkin.
  • Realin ruisleipää teki hirveästi mieli, se on ollut mun lempileipä ihan lapsesta asti. Ja paketti on sopivan kokoinen. 
  • Cola-zeroa, ostetaan aina viikonloppuna :)
  • Näiden kuvassa olevien lisäksi ostin 8 eurolla ison paketin lotus embo vessapaperia + talouspaperia (oli yhteistarjous, normaalisti jotain 11€ vissiin...)
Meinasin tehdä palan graavilohta tuosta lohesta, se on leivällä niin hyvää.

Huvitti muuten kaupassa, kun kaksi pitkää hyllyväliä (eli yhteensä neljä käytävää) oli eineksiä ja valmisruokia! Ja kalahyllyä etsin, se oli ehkä kolmasosa yhdestä tuollaisesta normaalista hyllyvälistä. Ihan surkee kalavalikoima täällä Suomessa. Tai en mä tiedä onko muualla sen parempi. Mutta aika hauskasti pisti vaan silmään. Toki paljon saa kalatuotteita tuoretiskistä.

5 kommenttia:

  1. Miten tehdaan graavilohta? :) En tiennytkaan etta sita voi tehda itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kotona äiti teki ja mummokin on tehnyt, oppinut lapsuudenkodissaan (melko perinteinen suomalainen ruoka kuitenkin). Lohen alle ja päälle laitetaan tilliä niin paljon kuin haluaa, ensin kuitenkin suolaa ja jotkut laittaa hieman sokeria/valkopippuria. Meillä ei ollut merisuolaa, mutta sitä äitini tapaa laittaa, itse laitoin hienoa suolaa. Netissä on paljonkin reseptejä, mutta ei se tuon kummempaa, ole sitten vuorataan leivinpaperiin ja jääkaappiin vuorokaudeksi suolaantumaan :) Säilyy viikon jääkaapissa. Niin ja kannattaa vielä laittaa paino siihen päälle jääkaappiin.

      Poista
  2. Tuo kala homma on kyllä niin totta. Itse tykkään kalasta, mutta kun valikoimat ovat pienet ja kalliit niin helposti kala on sitä tonnikalaa tai seitiä sitten :(. Lohta raaskii ostaa joskus. Halvalla olit kyllä löytänyt lohta.

    VastaaPoista
  3. Todella huonot kalavalikoimat kaupoissa! Torilta ja markkinoilta sai kalaa, mut hurjat hinnat! Lohi ja kuha on mun lemppareita, mut harvemmin tulee ostettua hinnan takia.

    Graavilohi on niin ihanaa! :D

    VastaaPoista
  4. Sama täällä, että lohta tulee syötyä aivan liian harvoin sen hinnan takia! Täytyy varmaan huomenna hakea toinen samanlainen lohi pakkaseen :D Suunnittelin jo tekeväni lohikeittoa pitkästä aikaa, samoin lohipyöryköitä. Ne on hyviä.

    Torilta en itse asiassa koskaan ole kalaa hakenut, enkä kauppahallista. Sieltä vois saada hyvää ja tuoretta.

    VastaaPoista