lauantai 16. helmikuuta 2013

SD:n loppu ja reissuviikonloppu

Olen viikonloppureissussa ja vietän myös dieetistä vapaata. SD loppuu virallisesti huomenna ja aion kyllä kirjoittaa tänne SD:n lopputulokset (jotka otin jo eilen) sekä ajatuksia/mietteitä kuluneesta kuudesta viikosta. Osaltanihan dieettaus ei ole ohi, ja varsinkin kun näin hyvin sujuu niin tietysti jatkan SD Extraan! Ruokavalio on samantyylinen kuin tässäkin.

Tulin kirjoittamaan tänne, kun ahdisti aamulla vaa'an lukema. Eilen söin dieetin mukaan muuten, mutta päivällisen ja iltapalan sijaan söin jo hiilihydraatteja: subwayn patongista 3/4, illalla ehkä 10 pientä tuulihattua porotäytteellä sekä karkkia ehkä 150-200g. Tänään paino oli +3kg! Uskomatonta, miten nopeasti nestettä kertyy elimistöön. Ja silloin tankkauspäivänähän söin ihan valtavia hiilihydraattimääriä, kun ohjeistettiin, ja paino nousi vaan 1,5kg suunnilleen.

Olin myös luullut, että väliviikko pitää syödä oman tahdon mukaan mutta siihen tulikin ohjeistus, ja suositellaan jatkamaan tämän kuudennen viikon ruokaohjeiden mukaan. No tosiaan reissussa olen ja tänään tulee käytyä ravintolassa (valitsin jo vähäkalorisimman aterian) sekä juotua alkoholia jonkun verran. Nyt on sellainen pelko painon nousemisesta, että mun on ensi viikko (ja huominen heti kun kotiudun) jatkettava dieettausta. Olin ajatellut harjoitella syömistä niin, että toisella aterialla syön hieman hiilihydraatteja ja toisella en. Meillä on pakkasessa odottamassa tomaattinen jauhelihakastike jonka voisin pienen pastamäärän kanssa syödä pois, samoin hernekeittoa. Muuten aion varmaankin noudattaa linjaa liha/kana/kala + paljon kasviksia (ehkä syön hieman myös tomaattia joka dieetissä on kielletty) ja sitten extran alkaessa 25.2. noudatan tietysti sen ohjeita 100%.

En todellakaan halua lihoa takaisin niitä kiloja, jotka tässä kuuden viikon aikana on karistettu. Tuo +3kg on toivottavasti hetkellinen painolukema ja tippuu ensi viikolla kun taas syön vähäkalorisesti. Kyllä tää painonpudotus ja -hallinta on loppuelämän juttu, ei tästä laihdutuksesta voi pitää lomaa jos ei halua lihoa karistamiaan kilojaan takaisin. Eikä kukaan varmasti halua. No nyt on oikea opetustilanne edessä, kun pitää opetella syömään järkevästi ja valitsemaan esimerkiksi ravintolassa oikein! Ranskanperunat saa vaihdettua salaattiin tai vaikka uuniperunaan, mikä on paljon vähärasvaisempi vaihtoehto. :) Se on jokaisen oma valinta!

Nyt lähden nauttimaan ystävien seurasta ja nauttimaan viikonlopusta, maanantaina taas ruotuun!!

Ihanaa viikonloppua lukijat :)

P.S. Muista osallistua arvontaan, jos et vielä ole osallistunut. Arvonnan suoritan ensi tiistaina! 
Arvontaan pääset tästä: http://isomaha.blogspot.fi/2013/02/arvonta.html

1 kommentti: